RECEPTA: Coc de la Ribera amb “perlitas” de xocolata i nous de Califòrnia coberta de cruixent negra

Sóc la Jana Primo Martínez una jove promesa de la cuina catalana formada a la prestigiosa Escola del Bulli. Que no us espanti el meu currículum ni la recepta, ja que l’he adaptada perquè uns simples mortals com vosaltres la pugueu fer sense excessives dificultats.

Ingredients:



En primer lloc posarem un iogurt natural en un bol. Farem servir l’envàs del iogurt per afegir 1 mida d’oli, 2 de sucre i 3 de farina. Ficarem 3 ous, 1 sobre de llevat Royal, la ratlladura de la pell de mitja llimona i un pessic de sal. Un cop introduïts tots aquests ingredients agafarem la batedora i ho triturarem tot fins que ens quedi una massa homogènia.



Aleshores afegirem els 100 gr. de “perlitas” de xocolata i les nous. Aquí faré un punt i apart. Les nous les podem col·locar senceres que és típic de la cuina anglesa; o les podem esmicolar com  a França. Però després de consultar un prestigiós estudi universitari realitzat a Catalunya i dirigit per la Dr. Noa Primo on van concloure que a casa nostra les nous es partien per la meitat, jo segueixo aquesta regla.



Remenarem la massa manualment i la col·locarem en un motlle prèviament untat en mantega. És el moment d’introduir-lo al forn prèviament escalfat a uns 160-180ºC. Hi ha una fórmula que té en compte la temperatura, la humitat relativa de l’aire, la pressió atmosfèrica, la potència del forn i tota una sèrie de paràmetres per saber el temps de cocció: us l’explicaria, però no l’entendríeu. Millor utilitzeu ancestral tècnica de l’escuradents: el claveu i quan surti sec ja estarà cuit. Sol estar entre els 30 i els 50 minuts.

Llavors el traieu del forn i el deixeu refredar. Un cop fred, desfarem la xocolata de cobertura i l’estendrem per damunt del coc. Només ens resta col·locar-lo a la nevera fins que la xocolata s’endureixi.


I ja està a punt per menjar.

Podeu utilitzar iogurt natural, iogurt grec, iogurt de llimona, farina integral, farina d’espelta, sucre morè, posar-hi avellanes, ametlles, decorar-ho amb “Lacasitos”, i tot el que se us pugui ocórrer.
I només em resta dir-vos que no abuseu massa, perquè sinó la bàscula haurà de fer hores extres, ji, ji,...

JANA
  
NOTA: la informació que apareix en aquest text no està contrastada, excepte la pròpia recepta en si.




1 comentari:

  1. Hola guapa!

    Jo m'apunto la recepta, però prefereixo que quan vingui per casa me'n donis un tast tu mateixa... Pastís amb xocolota, m'agrada segur!!

    Petons, noia!

    ResponElimina